Voorjaars Blog I

Voorjaars Blog I

De zon schijnt, de bloemen schieten weer uit de grond en de winkels gaan langzaam weer open. Dat betekent maar een ding: het is weer lente! Barney's Darts & Trophies, de darts- en sportprijzenshop van Raymond van Barneveld in hartje Den Haag heeft uiteraard ook weer haar deuren wijd open staan. Om het lenteseizoen in te luiden houden wij je in deze eerste Voorjaarsblog op de hoogte over nieuwe producten van Target en het laatste nieuws rondom de PDC-evenementen!

We beginnen deze blog met de verrassende start van de Premier League van dit kalenderjaar. De Premier League of Darts is een PDC toernooi waar de beste 10 dartspelers van het moment de strijd met elkaar aangaan om te bepalen wie er na 18 weken zich de Premier League-kampioen kan noemen. Voorafgaande aan deze editie werden er drie debutanten aangekondigd: Dimitri van den Bergh, Jose de Souza en Jonny Clayton. Ook werd een dag voor aanvang van de eerste speeldag bekend dat wereldkampioen Gerwyn Price zich vanwege een positieve coronatest moest afmelden voor het toernooi. James Wade, de 2021 UK Open-winnaar, werd gekozen als Price zijn vervanger.

De eerste vijf speeldagen van de Premier League van dit jaar zaten bomvol met verrassende momenten. Om te beginnen met de kampioen van vorig jaar, Glen Durrant, die al zijn vijf partijen verloor. De Engelsman, die aan zijn derde jaar bij de PDC begonnen is, kende vanaf het behalen van zijn tourkaart tot vorig jaar september zijn beste periode tot nu toe, met verschillende halve finale plaatsen op grote toernooien en verschillende Pro Tour-overwinningen. Het hoogtepunt was de winst van de Premier League van 2020, waar hij tevens debuteerde. Sindsdien is het alleen maar bergafwaarts gegaan voor Durrant. Ook tijdens deze Premier League had hij tot nu toe niets in te brengen en is momenteel de houder van de rode lantaarn.

Ook opvallend waren de twee 9-darters, gegooid op twee achteropvolgende avonden. Het is al eens eerder gebeurd dat er twee 9-darters vielen in een Premier League-jaar, maar nog nooit op twee achtereenvolgende speelronden. Jonny Clayton was de eerste die de perfecte leg gooide tegen Jose de Souza, waarna laatstgenoemde datzelfde kunstje 24 uur later deed tegen Nathan Aspinall.

Na vijf avonden gaat debutant Jonny Clayton aan de leiding, op de voet gevolgd door Dimitri van den Bergh en Michael van Gerwen. Vanaf 19 april wordt het tweede deel van de Premier League gespeeld, waarna vervolgens de onderste twee deelnemers uitgeschakeld zullen worden.

 

Begin april heeft Target, het grote Britse dartsmerk waar o.a. Raymond van Barneveld door gesponsord wordt, een reeks gloednieuwe artikelen uitgebracht en deze zijn uiteraard te verkrijgen bij Barney's Darts & Trophies! Zo hebben wij de nieuwe 80% tungsten dartpijlen van Nathan Aspinall en Glen Durrant op voorraad. Deze voordelig geprijsde dartpijlen zijn ideaal voor de beginnende dartspelers! Daarnaast heeft Target het Arc Lighting System uitgebracht, een verlichting speciaal gemaakt voor het dartkabinet (dartkast met deurtjes). Dit lichtsysteem is eenvoudig aan te brengen op elke dartkast, en zorgt ervoor dat het dartbord goed verlicht is, zonder enige schaduwen. Tot slot zijn er de gloednieuwe Takoma Knox Wallets van Target, een compacte dartcase met een prachtig relief-patroon. Deze dartcases bieden genoeg ruimte voor een set dartpijlen en talloze accessoires!

Al deze nieuwe artikelen zijn uiteraard te bewonderen in onze winkel aan de Goudsbloemlaan 3 in het prachtige Den Haag. Maak snel een afspraak door ons een appje te sturen (0648390941) of ons te benaderen per mail ([email protected]). Wij staan zoals altijd klaar voor al je vragen en zien je graag spoedig tegemoet!

 

Met een sportieve dartsgroet,

 

Raymond van Barneveld

Boaz Vugts

Ben Smit

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.