Premier League Blog

Premier League Blog

We zitten alweer aan het begin van de maand mei, dat betekent dat het derde deel van de Premier League of Darts is begonnen! In dit deel gaan we door met 8 spelers, die strijden voor een plaats in de Play-offs eind deze maand. In deze blog een kort overzicht over de 10e speelronde, en een vooruitblik op de volgende 2 dagen.

De Premier League of Darts is inmiddels al over de helft. Deze week worden speelronde 10 t/m 13 afgewerkt, waarna de laatste vier ronden en de play-offs eind mei zullen plaatsvinden. De PDC heeft inmiddels bekend gemaakt dat tijdens de laatste fase van dit toernooi er eindelijk weer fans in de zaal zullen worden toegelaten. Dit is uiteraard fantastisch nieuws, aangezien de sfeer tijdens televisietoernooien natuurlijk grotendeels bepaald wordt door de toeschouwers.

Gisterenavond werd de 10e speelronde afgewerkt, waar de acht overgebleven spelers (na speelronde 9 zijn Glen Durrant en Rob Cross afgevallen) weer bijzondere dingen hebben laten zien. Zo was debutant Jonny Clayton te sterk voor James Wade, die op scorend gebied niet in Clayton's buurt kwam. Ook de leider van het klassement, Nathan Aspinall, deed gisterenavond goede zaken. Na een 4-2 achterstand tegen Peter Wright wist "The Asp" een tandje erbij te zetten en mede dankzij een prachtige 161-finish haalde hij alsnog de winst binnen.

Het was echter Michael van Gerwen die de beste partij van de avond speelde tegen Dimitri van den Bergh. De 3-voudig wereldkampioen kent al een aantal maanden een wisselvallige periode, wat vooral terug te zien is in de (voor zijn doen) matige wedstrijdgemiddelden. Van Gerwen leek tegen "Dancing Dimi" zich ontdaan te hebben van de malaise en zette een echte show neer. De Nederlander haalde met 8-3 de zege binnen, mede dankzij een fraaie 126- en 123-finish.

 

De komende twee avonden zijn weer gevuld met spannende wedstrijden tussen de beste dartspelers van dit moment. Alle darts en accessoires van deze spelers kunt u vinden bij Barney's Darts & Trophies, de dartshop van Raymond van Barneveld aan de Goudsbloemlaan in het prachtige Den Haag. Kom gezellig langs in onze winkel ons uitgebreide dartsassortiment uit te proberen of bestel jouw dartartikelen online op www.barney-darts.com!

Tot snel!

 

Met een sportieve dartsgroet,

 

Raymond van Barneveld

Ben Smit

Boaz Vugts

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.